• Cancel
    Filter
Filter

9. ONLINE RESİM MÜZAYEDESİ

Lot: 1 » Resim

ALİ DÜZGÜN (1954-)

''Figürlü Kompozisyon''. Tuval üzerine yağlı boya. Çerçeveli. İmzalı. Ebat: 25x25.

1994-2002 tarihleri arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. 1995-1998 yıllan arasında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Dekan Yardımcısı olarak çalıştı. 32 kişisel resim sergisi açtı. 100’den fazla karma resim sergilerine katıldı.

Kültür Bakanlığı başta olmak üzere yurtiçi ve yurtdışı resmi ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır. GESAM yönetim kurulunda görev aldı. Birçok ödül ve mansiyonları bulunan sanatçı, halen Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Uygulamalı Sanatlar Eğitimi Bölümü Mesleki Resim Anabilim Dalı’nda Yardımcı Doçent olarak sanat çalışmalarına devam etmektedir.

Details
Lot: 10 » Resim

HARUN ACI (1958-)

''Soyut Kompoziyon''. Tuval üzerine akrilik boya. Çerçeveli. İmzalı. Ebat: 30x30.

1976 İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi İleri Resim Bölümü'nde eğitimine başladı. 1981 İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi İleri Resim Bölümü'nden Prof. Ressam Özdemir Altan atölyesinden mezun oldu. 1990 Prof. Ressam Zekai Ormancı'nın Çankaya'da Cumhurbaşkanlığı Köşkü Şeref Holü için tasarladığı 340x900 cm'lik goblenin yaratılmasında önemli katkıları oldu. 1998-2008 Prof. Ressam Zekai Ormancı ile atölyesinde farklı projelerde çalıştı. 2008 - Sanatsal projelerine İstanbul'da kendi atölyesinde devam ediyor.

Details
Lot: 13 » Resim

NERMİN ALPAR (1961-)

''Figürlü Kompozisyon''. Tuval üzerine yağlı boya. Çerçeveli. İmzalı. 12x12.

1961 Yılında ANKARA’da doğan sanatçı 1982 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesini bitirdi. Resim çalışmalarına 2004 yılında ressam Gür Dalkıran’la başladı. Daha sonra 3 yıl Gürcü ressam David Ugralidze ile çalışan sanatçı şu an çalışmalarına kendi atölyesinde devam etmektedir. Gizemli kadınlar sanatçının esin kaynağıdır.

“Gülümsemelerinin altında hüznü ve melankoliyi barındıran mağrur, zeki ve sorgulayan kadın figürleri bana ilham vermektedir. Çalışmalarım renkçi, figüratif ve naif nitelik taşımaktadır. Picasso, Modigliani ve Klimt esin kaynağım olmuştur; özellikle de Amedeo Modigliani. Figüratif çalışmalarım başlarda detaycıyken, daha sonra yüzeysel soyutlamalar ve parçalamalar yaptım. Renkli resimden, renkçi ve soyutlamacı bir renk anlayışına yöneldim. Resme ilk başladığım yıllarda peyzaj yaparken daha sonra figüre geçtim. Şu an kadın figürlerinin arkasında zaman zaman soyut peyzajlara yer vermekteyim.”

Details
Lot: 19 » Resim

HÜSEYİN MACAR (1960-)

''Soyut Kompozisyon''. Tuval üzerine yağlı boya. Çerçeveli. İmzalı. 20x25.

1983 yılında Gazi Eğitim Fakültesi Resim anasanat dalından mezun oldu. AynI üniversitenin Sanat Tarihi Bölümü nde 1997 yılinda yüksek lisans yaptı.

Bugüne kadar seksene yakın kişisel sergi açmıştır Eserleri resmi özel koleksiyonlarda müzelerde yurt disinda oldukça mevcuttur. Hüseyin Macar in çalismalarinda yarı soyut lirik ve şiirsel bir tat görülür ve renkçi bir anlayışı benimser.

Details
Lot: 20 » Resim

NİLGÜN AKOĞLU (1965-)

''Figürlü Kompozisyon''. Tuval üzerine yağlı boya. Çerçeveli. İmzalı. 25x25.

İlk sergisini 2011 yılında açmıştır. Eserlerinde objeleri, doğayı, atları ve maskeleri kendine özgü tarzıyla tuvallerine yansıtmıştır. Halen Ankara Eryaman’da kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürmekte olup yetişkinlere ve çocuklara eğitim vermektedir.

Yurtiçi ve yurtdışında birçok karma sergilere katılmıştır.

Details
Lot: 21 » Resim

NİLGÜN AKOĞLU (1965-)

''Figürlü Kompozisyon''. Tuval üzerine yağlı boya. Çerçeveli. İmzalı. 20x25.

İlk sergisini 2011 yılında açmıştır. Eserlerinde objeleri, doğayı, atları ve maskeleri kendine özgü tarzıyla tuvallerine yansıtmıştır. Halen Ankara Eryaman’da kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürmekte olup yetişkinlere ve çocuklara eğitim vermektedir.

Yurtiçi ve yurtdışında birçok karma sergilere katılmıştır.

Details
Lot: 22 » Resim

GÖNÜL AYDIN (1975-)

''Soyut Kompozisyon''. Tuval üzerine akrilik boya. Çerçeveli. İmzalı. 30x30.

Gönül Aydın, sanat anlayışını şu sözlerle ifade ediyor: "Sanatın en az bir dalıyla ilgiliyseniz ister istemez bir görüşün, bir fikir beyanın oluyor. Çok fazla söze gerek duymayan birisim aslında. Bunun için az sözle çok renk kullanarak derdimi anlatabilme yolunu seçtim. Konularım genellikle "insan" ve içsel yaşantıları, çok isteyip de açığa çıkaramadığı düşünceleri-hatta dışarı yansıtmak istemeyeceği çirkinliklerin yansımalarını görebilirsiniz. Bu bakımdan konu sıkıntısı hiç çekmiyorum. İçinde bulunduğum zaman, iletişim kurduğum yada kuramadığım insanlar ve mekanlar beni besliyor. Gözlerimi kapasam dahi işittiklerim bile bana yetiyor diyebilirim."

Details
previous
Go to Page: / 4
next